Ukupno prikaza stranice

ponedjeljak, 21. studenoga 2011.

Naše odluke, ili...odluke naše ljubavi?

Neke odluke se tiču samo nas, a neke utječu i na živote drugih ljudi. Svojim odlukama određujemo svoju sudbinu, bilo kao pojedinci, bilo kao narodi i nije nam sudbina ta koja će odrediti kakve će biti naše odluke.
Snagom svoga uma, ljubavlju svoga srca i odlučnošću svoje slobodne volje, određujemo svoj život na ovom svijetu, i tek onda, temeljem baš tih svojih odluka, određujemo i svoje mjesto. Trebamo biti hrabri, izuzetno hrabri. Jer ovo vrijeme teških odluka takvo što zahtijeva od nas. Kad se ne mognemo odlučiti kojim putem od dva slična krenuti, izaberimo onaj koji od nas zahtijeva više hrabrosti. I ljubavi. Tu ćemo sresti uspješne ljude, sretne. Oni su, znate, birali takav put. I sve drugo blijedi pred takvom odlukom. 
Ljubav je stvar osjećanja, a ne volje. Ne mogu voljeti zato što hoću, a još manje zato što moram, stoga je obavezna ljubav glupost. Emanuel Kant
Jako dobar isječak iz knjige Paula Coelha "Pobjednik ostaje sam", ide s posvetom, jednoj divnoj osobi, daleko fizički od mene, al' jako blizu srca, te glasi ovako: 
"Bio je to ambiciozan naum, naravno, ali bila je uvjerena da će joj upornost omogućiti da ga na koncu i ostvari. Trebalo je samo imati čistu dušu i ne gubiti iz vida četiri osnovne sile vodilje: ljubav, smrt, moć i vrijeme. Ne treba zaboraviti smrt jer bez nje je nemoguće razumijeti život, treba se boriti i neprestano rasti, i ne pasti u zamku moći koju donosi pobjeda, jer ta moć ništa ne vrijedi. Treba voljeti, da bi drugi nas voljeli. I na kraju, treba prihvatiti činjenicu da je naša duša trenutno zarobljena u mreži vremena koje nam daje prilike za uspjeh, ali i nameće ograničenja."

Nema komentara:

Objavi komentar